ApsArt Centar za pozorišna istraživanja je osnovan 2004. godine sa namerom da razvija praksu primenjenog pozorišta i promoviše ideju pozorišta kao sredstva ličnog razvoja i društvene akcije. Naša misija je promocija i praktikovanje i svih drugih oblika participativne umetnosti koja građane uključuje u kreativne procese.

Cilj ApsArt-a je slobodna pozorišna igra i promena. Želimo pozorište slobodno od industrije, marketinga, repertoara, tehnike, zgrada…. i ljude slobodne od straha, nemogućnosti i svake vrste opresije. Naša misija nije dolazak ljudi u pozorište, već pozorišta ka ljudima. Bavljenje umetnošću nije privijlegija odabranih već pravo svih – radi nas samih, radi humanijeg društva! I pozorište, kao i čovek, svoj život počinje od igre a svoju nesreću onog trenutka kada zaboravi da se igra, istražuje, uči, menja… Zato (se) igramo!

Igramo po zatvorima, školama, ulicama, parkovima, klinikama, obdaništima… – gde god je život. I ne igramo ZA publiku već SA publikom. Osnivač i predsednik ApsArt-a je rediteljka Aleksandra Jelić. ApsArt ne bi bio to što jeste bez sjajnih članova tima, saradnika i volontera koji su gradili ovo igralište sreće.